Bejegyzések

Mit adhat nekünk a vírus?

Mit adhat nekünk a vírus?

Lehet elsőre furcsán hangzik a kérdés, mert hát amit elsőre lát az ember egy ilyen helyzetben, az a veszteség valamilyen formája, ami mindannyiunk életében megjelenik. Bevallom az első pillanatban én is csak azt láttam, kezdett beszippantani a körülöttem lévő hisztéria és pánik, de aztán gyorsan […]

Gluténmentes répatorta fekete szezámmaggal

Gluténmentes répatorta fekete szezámmaggal

Hozzávalók egy kerek 24-26 cm-es tortaformához vagy egy kb. 20×25-ös tepsihezA fekete szezámmag a kínai gyógyászat szerint, nagyon tápláló, főleg nők számára. 30 dkg tisztított apróra reszelt sárgarépa10 dkg fekete szezámmag15 dkg aprított dió8 dkg barna cukor/ egyéb alternatív édesítő4 tojás8 dkg fehér rizsliszt (normál […]

A legfinomabb minden mentes alma leves

A legfinomabb minden mentes alma leves

Garantálom, hogy ez a legfinomabb alma leves, amit eddig ettél. Én magam sem gondoltam, hogy ilyen nagy sikere lesz, de egy szempillantás alatt elfogyott.

Hozzávalók:

5-6 db sárga alma
0,5 dl kókuszkrém, pl. Cocomas
1/3 csomag vaníliás pudingpor (Dr Oetker-t használtam)
víz
1 csapott evőkanál barnacukor
2 tk. citromlé
csipet só
fél rúd fahéj
5 db szegfűszeg
fél tk. őrölt kardamom (elhagyható)

Az almákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, feltesszük főni egy kisebb méretű fazékba annyi vízzel, ami ellepi. Beletesszük a fahéj rudat, a szegfűszeget, őrölt kardamomot, sót, cukrot. Kb. 15 percig főzzük fedő alatt puhára. Közben egy kis tálkában csomómentesre keverjük a kókuszkrémet a pudingporral és egy pici vízzel.

Amikor megfőtt az alma, kihalásszuk belőle a fahéjat és a szegfűszegeket, pár almakockát félreteszünk, majd botmixerrel mixeljük a levest. Gyors mozdulatokkal belekeverjük a pudingos keveréket és visszatesszük a tűzre, beletesszük a félretett almakockákat, citromlevet, majd gyors keverés közben felforraljuk. Kész. Szoba hőmérsékletűre hűtve a legfinomabb.

Jó étvágyat!

Könnyű gluténmentes kenyér chia maggal, fekete szezámmal

Könnyű gluténmentes kenyér chia maggal, fekete szezámmal

Ezt a gluténmentes kenyeret dobtam össze valamelyik nap, amikor már nem volt mit ennem. Alapanyag volt bőven, de kész étel semmi. Nagyon egyszerű és szerintem jó ízű kenyér, ami miatt nekem nagyon tetszik, hogy nincs benne keményítő, mint általában a gluténmentes kenyerekben. Másodszorra jobb lett […]

Örömfőzés-vegetáriánus, gluténmentes főzőest

Örömfőzés-vegetáriánus, gluténmentes főzőest

Az Örömfőzésről Álmodtunk nektek egy különlegesen egészséges és örömteli programot. Cserne Gabi tanácsadó és elvonulások szakácsnője és az életöröm elhivatottjaként, én pedig természetgyógyász és életmód tanácsadóként, összeraktunk nektek egy különleges programot és így lett a főzési szenvedélyünkből ÖRÖMFŐZÉS. Téged is várunk, ha szeretnél megtanulni könnyen […]

Glutén-és tejmentes kókuszos palacsinta

Glutén-és tejmentes kókuszos palacsinta

Hozzávalók 6-8 palacsintához:


120 g rizsliszt
2 tojás
50 ml kókusztejszín (Cocomas)
230 ml víz
vagy 280 ml kókusztej a kókusztejszín és a víz helyett
2 ek. kókuszreszelék
csipet só
zsiradék a sütéshez
apróra reszelt cékla a színezéshez (elhagyható)

Az összes hozzávalót egy bormixerrel elkeverjük és kész is. Kicsit állni hagyjuk, kiolajozott palacsintasütőben kisütjük őket. A képen nem látszik annyira jól, de ez egy rózsaszín palacsinta. A reggeli céklás turmix maradékából tettem bele színezőnek. Valójában bármilyen répás, zöldes, piros turmixból tehetünk bele természetes ételszínezőnek. A mennyiségre azért figyelni kell, hogy ne hígítsuk túl.

Jó étvágyat!

Hogyan üzen a lélek a testen keresztül – tanulságos történetem

Hogyan üzen a lélek a testen keresztül – tanulságos történetem

Egy ideje készülök már megírni ezt a bejegyzést, de csak most jött meg az ihlet. Az emberek egy része tisztában van azzal, hogy a betegségek mögött sokszor nem csak az életmódbeli hiányosságok, mint pl. az egészségtelen táplálkozás, mozgáshiány, dohányzás, alkohol fogyasztás állnak. Mindig Winston Churchill […]

Én Testben – Én Lélek – A tudatos létet támogató élménytábor

Én Testben – Én Lélek – A tudatos létet támogató élménytábor

Én Testben – Én Lélek – A tudatos létet támogató élménytábor Kikapcsolódás – Életöröm – Ráhangolódás – Lelki gyarapodás – Tudatos mozgás és étkezés Időpont: 2019. május 6-9. Helyszín: Kemence, Gyöngypatakház Villa Már egy ideje gondolkozol, hogy szeretnél valamit kezdeni az életeddel? Vágyat érzel arra, hogy minőségi, tudatos életed legyen és elégedettséget érezz? Hallottál […]

Mindenmentes banán alapú csokis gyümölcsös muffin – gluténmentes

Mindenmentes banán alapú csokis gyümölcsös muffin – gluténmentes

 

Ez a muffin nagyon egyszerű, glutén,- tej,- tojás mentes. Ajánlom ételintoleranciásoknak, allergiásoknak, gyerekeknek, felnőtteknek. Minimális édesítés kell csak hozzá. Nem tartalmaz hozzáadott zsiradékot.

Hozzávalók kb. 14 db muffinhoz:

3 banán pürésítve
100 g hajdina liszt
100 g rizsliszt vagy barna rizsliszt (zabliszttel is működhet, de nem próbáltam)
3-4 ek. kókuszkrém vagy rizskrém (esetleg elhagyható, de akkor annyival több legyen a víz és legyen benne egy kanál valamilyen zsiradék)
160 ml víz
2-3 ek. rizsszirup vagy méz vagy más édesítő, de ha por forma, akkor kicsit több víz kell hozzá
1 csomag vaníliás cukor vagy kevés édesítő (stevia) és egy késhegynyi vanília őrlemény (elhagyható)
fél tk. őrölt fahéj (elhagyható)
fél csomag foszfát mentes sütőpor (7 g)
50 g magas kakaótartalmú csoki kis darabokra törve
pár szem fagyasztott vagy igazi eper, vagy más gyümölcs is lehet pl. áfonya, esetleg aszalt vörösáfonya, mazsola beáztatva
csipet só

A banánokat pürésítjük villával, krumplinyomóval vagy botmixerrel. A többi hozzávalóval összekeverjük, (ha nagyon sűrűnek találjuk, pici vizet önthetünk még hozzá) majd zsírozás nélkül szilikon muffin formába tesszük papír nélkül. Először csak a felét töltjük meg, beleteszünk fagyasztott vagy igazi áfonyát, epret, összetört csoki darabokat (ez a legjobb). Aztán rákanalazzuk a többi tésztát. Esetleg a tetejére is tehetünk gyümölcsöt, de akkor ne tegyük tele a formát, mert különben kifut belőle. Kb. 30 percig sütjük előmelegített sütőben 175 fokon.

Megjegyzés: Vegyük figyelembe, hogy a fagyasztott gyümölcsök levet eresztenek, érdemes előtte kiolvasztani. Ha aszalt gyümölcsöt használunk, szárazabb lesz a tészta és esetleg kicsit több vizet is elbír.

Akkor jó, ha már barnul a teteje és nem fehér. A gluténmentes lisztek miatt akkor jó az állag, ha kicsit lágyabb.

A recept szerintem normál búzaliszttel is működik, de még nem próbáltam.

Gluténmentes mascarponés almatorta

Gluténmentes mascarponés almatorta

  Ez a torta nagyon egyszerű, csak össze kell keverni, mint egy muffint. Hozzáadott zsiradékot nem tartalmaz.  A legtöbb időt az alma feldarabolása igényli. Hozzávalók egy 26 cm-es vagy kicsit kisebb tortaformához: 4 db tojás 4 nagyobb idared alma, 2 kis kockákra darabolva, 2 lapos […]