Gluténmentes mascarponés almatorta

Gluténmentes mascarponés almatorta

 

Ez a torta nagyon egyszerű, csak össze kell keverni, mint egy muffint. Hozzáadott zsiradékot nem tartalmaz.  A legtöbb időt az alma feldarabolása igényli.

Hozzávalók egy 26 cm-es vagy kicsit kisebb tortaformához:

4 db tojás
4 nagyobb idared alma, 2 kis kockákra darabolva, 2 lapos szeletekre vágva
25 dkg mascarpone (lehet laktózmentes is)
15 dkg rizsliszt vagy készíthető sima búzalisztből is (18 dkg)
8 dkg barna cukor vagy ennek megfelelő édesítő
fél marék mazsola (elhagyható)
1 vaníliás cukor
1 sütőpor (kb. 16 g)
1,5 tk. ceyloni őrölt fahéj

Elkészítés:

A mazsolát beáztatjuk vízbe. Az almákat meghámozzuk. 2 db-ot kb. fél cm-es kis kockákra vágunk, a másik kettőt cikkekre vágjuk és azt felszeleteljük lapos cikkekre, az megy majd a tetejére.
A tojásokat a cukorral jól felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a többi hozzávalót. Homogén masszává keverjük, nem kell túlkeverni már. Belekeverjük a lecsöpögtetett mazsolát és a kockákra vágott almát. Én 26 cm-es szilikon tortaformába szoktam tenni kenés nélkül. Más tortaformát ki kell vajazni vagy valamilyen zsiradékkal kikenni. A tetején elhelyezzük a szeletekre vágott almákat és megszórjuk kevés barna cukorral. Aztán mehet a sütőbe.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. kb. 45 percig sütjük, amikor a teteje már kezd barnulni, akkor jó. Kihűlés után fogyasztjuk.

Jó étvágyat!