Gluténmentes répatorta fekete szezámmaggal

Gluténmentes répatorta fekete szezámmaggal

Hozzávalók egy kerek 24-26 cm-es tortaformához vagy egy kb. 20×25-ös tepsihez
A fekete szezámmag a kínai gyógyászat szerint, nagyon tápláló, főleg nők számára.

30 dkg tisztított apróra reszelt sárgarépa
10 dkg fekete szezámmag
15 dkg aprított dió
8 dkg barna cukor/ egyéb alternatív édesítő
4 tojás
8 dkg fehér rizsliszt (normál búzaliszt) esetleg egyéb alternatív liszt, pl. zab
1 kávéskanál sütőpor
csipet só

A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra.
A sütő formát kivajazzuk, kilisztezzük, ha szilikon formát használunk, akkor ez nem szükséges, én ezt az opciót szoktam választani. Kerek szilikon torta forma.
A tojásokat felverjük habosra a cukorral. Majd minden egyéb hozzávalót belekeverünk, kivéve a lisztet és a sütőport. Azokat külön egy tálban összekeverjük, majd óvatosan a masszába forgatjuk.
Az egészet beleöntjük a formába, elegyengetjük és kb. 40 percig sütjük. Amikor kicsit kihűlt, kivesszük a formából és szeleteljük.

Gluténmentes fekete szezámos diós répatorta
Gluténmentes fekete szezámos répa torta
Gluténmentes fekete szezámmagos répa torta
Gluténmentes répatorta fekete szezámmal

Jó étvágyat!