Az esszenciális aminosavak hiánya okozza a krónikus betegségeket

A mindennapi táplálkozásunk változatos. Egyszer ez hiányzik belőle, másszor az.

Hiszem, hogy az esszenciális aminosavak lesznek az jövőben a legfontosabb táplálék-kiegészítők. Jelentős hatással lesznek az emberek egészségére, és megoldanak számos krónikus betegséggel kapcsolatos problémát.

A vitaminok fontosságát a 90-es években ismertük meg az orvoslásban is, igy fognak az aminosavak is bekerülni az emberek mindennapjaiba. Linus Pauling ( 1901-1994) amerikai Nobel díjas vegyész professzor használta elsőként az ortomolekuláris gyógyászat fogalmát. Felismerte, hogy az emberi szervezetben a vitaminok, ásványianyagok és nyomelemek optimális koncentrációja szükséges ahhoz, hogy jó testi, szellemi közérzettel rendelkezünk. Nincs ez másképpen az aminosavak esetében is, és ha lehet ilyet mondani, miszerint a mennyiségeken és az arányokon múlik, hogy haszontalan lesz a fogyasztásuk vagy éppen csodaszerré válnak.

Az esszenciális aminosavaknak páratlan előnyökkel járhatnak szinte mindenki számára, miközben nincsen káros mellékhatásuk.

Miért van szükségünk esszenciális aminosavakra?

 

Szakemberek ma már tudják, hogy nincs egyetlen egy krónikus betegség sem, amelynek a megoldása nem egy táplálkozási hiányállápot megszüntetése lenne.

 

A fehérjék aminosavakból épülnek fel. Ezt mindenki tudja.
A testünkben található 50 000 ismert fehérje mindössze 20 aminosav változatos kapcsolódásából áll.

Fantasztikus, hogy mindössze húszféle építőelemünk van, de ebből lehet egy immunsejt, ha arra van szükség, vagy akár haj, köröm, májsejt és bármi a szervezet szükséglete szerint.- például enzimek, ingerületátvivő anyagok és így tovább.

A testünkben nincs olyan szerv vagy testrész amelyben ne lenne fehérje. Még az emésztőrendszer sem mentes ettől.

Például a vérszegénység, amihez az alacsony hemoglobin szintje ( ami egy oxigén szállító fehérje a vérben)-kapcsolódik.

Bármelyik dietetikus azt tanácsolná, hogy fogyasszunk sok fehérjében gazdag ételt, vagy térjünk rá egyenesen a ketogén étkezésre.

A fehérje emésztése azonban a gyomorban kezdődik(igazságszerint, már rágásközben a szájban).

A gyomorban van egy nagyon erős sav ( a gyomorsav), ami létfontosságú a fehérjék szétbontásához, de egy egészséges gyomorban van még egy nagyon fontos dolog is: a pepszin.

A pepszin a gyomor fehérjebontó enzimje. Ez bontja szét a fehérje hosszú láncait kisebb egységekre. Ennek hiányában a fehérjék nem, vagy csak részben bomlanak le aminosavakká.

Mi is az a pepszin? Funkcióját tekintve egy enzim. Szerkezetét tekintve egy fehérje. És miből épül fel? Természetesen aminosavakból. Méghozzá mindjárt 19 féle aminosavból.
Ebből a 19-ből a testünk nyolcat a testünk nem képes előállítani. Ezeket csak étkezés során tudjuk bejuttatni. De, ehhez, fehérjét kell ennünk és azt lebontani, viszont a lebontáshoz kell egy fehérje, amihez ugyancsak fehérjére van szükség.

Ezért, ha az orvos gyulladáscsökkentőt és savlekötőt ír fel folyamatos szedésre gyakorlatilag halára ítéli a betegét.– mert az orvos például nem vette figyelembe , hogy a nem-szteroid gyulladásgátló fő hatása, többek között, a prosztaglandin-szintézis gátlása és ez nem is mellékhatás, hanem éppen ez a gyógyszer kívánt hatása. A prostalgin az a zsírszerű anyag, ami a gyomor érzékeny nyálkahártyáját védőréteggel vonja be. ( az a zsír ami megvédi a gyomor falát az erős savtól)- Gyomorpanaszok mástól is lehetnek, de az említett esetekben ez is éppen elég probléma. – érdekes amikor az orvosnak az a meggyőződése, hogy újabb gyógyszerrel kell semlegesíteni a gyomorsavat. – Ez által nagyrészt emésztetlen fehérje kerül a gyomorból a belekbe. Sajnos az emésztetlen fehérje nem csak, hogy nem tudja betölteni az említett szerepét, a test fehérjéinek és szöveteinek megújításában, de további problémákat is okoz az emésztőrendszer alsóbb traktusaiban. –

A betegek egyébként anélkül javasolt az aminosavak fogyasztása, hogy egyáltalán hozzányúlnának a felírt gyógyszer adagolásához.

A LiveGood Aminosav nyolc aminosav ideális keveréke, egymagában megoldja a legtöbb bajunkat.

Az aminosavak, ha megfelelő arányban vannak jelen az étrendünkben, akkor már nem emésztődnek tovább. Az emésztőrendszer állapotától függetlenül képesek bejutni a véráramba és azonnal létfontosságú építő anyagokhoz jut a szervezetünk.

Összegezve; Ha a szervezetünk nem jut hozzá elegendő mennyiségű aminosavhoz, akkor az egy olyan dolgot idéz elő, mint a 22-es csapdája- az állandó, megnyerhetetlen harcot, ahol a szükséges és létfontosságú tápanyag emésztéséhez maga a tápanyag hiányzik.

Szinte nincs olyan betegség vagy állapot, amelyen ne tudna segíteni napi 10-20 mg esszenciális aminosav.

Tehát nem feltétlenül tudjuk ezeket a napi élelmiszerekkel bevinni, ha a pillanatnyi testi állapotunk ezt nem teszi lehetővé.

Mi nem jöhet létre esszenciális aminosavak hiányában?

Enzimek– összetett, bonyolult fehérjék, amik részt vesznek minden egyes testrészünk, sejtünk anyagcseréjében. Némelyik enzim, meggyorsítja a gyulladásos folyamatok lezajlását. Az emésztés nélkülük nem menne végbe, vagy századrészére is lelassulna.-Az enzimeknek létfontosságú szerepük van a növekedésben, a légzésben, az emésztésben vagy a mozgásban, az izommunkában. Enzimek nélkül nincs szívverés, nyelés, kilégzés, érzékelés sem. Befolyásolják testünk folyamatait, anélkül, hogy közben maguk átalakulnának vagy beépülnének.

Aminosavak hiányában az enzimek nem termelődne, a szükséges mennyiségben, és ez betegségekhez vezethet. Például: a fehérjék emésztéséért felelős enzim (proteáz) képtelen termelődni amiatt, mert a felépítéséhez fontos lenne egy-két olyan aminosav, amelyet a táplálékból bevitt fehérjékből kellene lebontania. (A róka fogta csuka esete, maga a 22-es csapdája)-

Sejtek:

Minden sejtünk, fehérjét használ építőanyagként, és ezeket a fehérjéket aminosavakból rakja össze.

Nincs ez másképpen az immunrendszer sejtjeivel sem.

Az immunrendszerünk védekező rendszere különféle faló, ölő és egyéb sejteket tartalmaz, amelyek semmiben nem különböznek tápanyagigény szempontjából, a jól kigyúrt testépítő jól kigyúrt bicepszétől.

Ha nincs elegendő aminosav az izomépítéshez, akkor nincs elegendő aminosav a fehérvérsejtek építéséhez sem. És csak a sejtes immunválasz képes reagálni egy korokozóra amikor az bejut.

És mit tudhatunk az antitestekről?

Antitestek?- igen eltaláltad az antitestek is fehérjék. És ugyanabból a 20 aminosavból építi fel őket a szervezetünk, amiből az összes többi fehérjét.

Így már sejtheted, hogy mi a közös az alul működő immunrendszer és az esszenciális aminosavakban hiányt szenvedő étrend között.

Az elmúlt években, több városnyi ember halt meg azért mert az immunrendszere képtelen volt megbirkózni a Sars-Covid-2 vírussal. Mindannyian egy, vagy több krónikus betegségben szenvedtek.

Hemoglobin:
Ennek a fehérjének nagyobb fontosságot tulajdonítunk a szervezetünkben valamiért mint a többinek-A hemoglobint, pontosan 574 aminosav alkotja, néhány egyéb molekula mellett.

A vérszegénység második leggyakoribb formája, az alacsony hemoglobin szint,-mégis a Google-ban, ha rákeresünk az orvosi tanácsokra, egy szó sem esik arról, hogy talán azért alacsony a hemoglobin szintje valakinek, mert nincs miből előállítani azt.- egyik írás sem tanácsolja a legalapvetőbb tápanyaghiány kezelést, mint egy kézenfekvő és logikus megoldást, ehelyett találgatják a lehetséges okokat.- olyan ez, mint ha egy kiszáradástól vánszorgó embert reumatológushoz küldenék, mert láthatóan nehéz neki a járás.

Csontok:

Az ember és általában az emlősök csontjai fehérjéből és kalcium foszfát kristályokból állnak. Persze van benne más anyag is, de alapvetően ennek a két anyagnak a mennyisége határozza meg a csontokat mint vázszerkezetet.

A csontokban legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje a kollagén. A kollagén meghatározza a csont mechanikai tulajdonságait, és létfontosságú a csontszövet képződéshez.
A kollagén pedig miből épül fel?

Természetesen mint minden más fehérje, aminosavakból épül fel.-
– a kozmetikai ipar viccei- amikor azt hallod, hogy a kollagénes krém, vagy sampon jót tesz és rugalmassá teszi a bőrödödet, tudd, hogy éppen átakarnak verni.

A kollagént mint minden más fehérjét megemészteni és nem magunkra kenni kell. Az emésztés során bomlik szét építőköveire, az aminosavakra. Az aminosavak utána már alkalmasak fehérje építésre. És nem csak csontok, de mindaz 50 000 egyéb fehérje felépítésére.

Amikor az elfogyasztott kollagén aminosavakká bomlik, és van elegendő C-vitamin a szervezetben, akkor létrejön belőle az emberi test saját szövete, a kollagén.

„A tengerészek rettegtet betegsége, a skorbut, valójában a kollagén termelés rendellenessége, amelyet a C-vitamin hiány okozott.”

Fogak, fogzománc:- A csontokhoz hasonlóan a fogak fő összetevője is egy vagy több fehérje. A fogzománc az egyik legkeményebb anyag az emberi testben, és ez borítja a fogak külső felületét.
Nagyrészt egy rendkívül kemény ásványból, a Kálcium-foszfátból áll. Közvetlenül a fogzománc alatti réteget a dentin alkotja. A dentin az ásványokon kívül, jelentős mértékben fehérjékből áll, amelyeknek az elsődleges szerepe, hogy ásványi anyagot válasszanak ki a fogzománc számára.
– Ezek szerint nem a Kálcium, vagy a fluor hiányzik az étrendünkből, mint ahogyan azt még a szakemberek is állítják, hanem valami más.

Haj, bőr, köröm:

Jogos a kérdés, hogyan lesz egy marhából vagy halcsontból előállított kollagénből emberi szövet, ha az arcomra kenem?

Hát, sehogyan!
Minimum meg kellene ennünk, hogy (függően az emésztőrendszerünk állapotától), a benne lévő kollagént aminosavakká bontsa és azután képes legyen emberi kollagént építeni.

Egy idősödő ember bőre egyszerűen azért jut kevesebb aminosavhoz, mert az emésztőrendszere öregszik. Ahogy romlik a fehérjék lebontásának képessége, úgy fog öregedni a haja, a bőre, a körmei és minden más magas protein tartalmú szövete. Ezen önmagában a kollagén fogyasztása nem segít jobban, mint bármely más fehérje bevitele sem.

Inzulin:

A cukorbetegség kialakulásában és kezelésében is fontos szere jut az inzulin nevű hormonnak. A hasnyálmirigy állítja elő- természetes aminosavakból. Pontosan 51 db. aminosav alkotja, és mind a 20 emberi aminosav részt vesz a felépítésében. Amennyiben a 20-ból egyetlen egy is hiányzik- részben vagy teljesen-, akkor nincsen szükséges mennyiségű inzulin a testben.

Az inzulin hiányában, vagy inkább relatív hiányában ( van, de nem elegendő vagy nem hatékony), felborul a szervezet anyagcseréje, és kialakul a diabétesz 2-es típusú formája ( hazánkban 800 000 embert érint).  Persze bármelyik hormont kiemelhetném, lévén az összes aminosav származék.

A pajzsmirigyhormonok, miután létrejöttek ( ehhez már aminosavak kellettek), a pajzsmirigyben fehérjékhez kötődve tárolódnak, majd szükség esetén a véráramban másféle fehérjékhez kötődnek és így szállítódnak. Ezek a fehérjék szerinted miből vannak?

A manapság gyakran előforduló hormonokhoz köthető testi problémák és ezeknek a zűrzavarosnak tűnő összefüggései nem kis mértékben az őket felépítő aminosavak hiányára vezethetők vissza.

Testünkben, minden egyes pillanatban közel 50 000 különféle fehérje jön létre, amik közül csak néhányról írtam fentebb, de talán sejted, hogy a protein és az aminosavak fogyasztása nem kellene, hogy csak a testépítők „hóbotja ” legyen.

Az összes olyan enzim, amely a test energiatermelését szabályozza, ami szükséges a regenerálódáshoz, a méregtelenítéshez és a növekedéshez, mind aminosavakból felépülő fehérje.

Ezek hatására tud a pajzsmirigy, az agyalapi mirigy hormonokat termelni. És igen a hormonok is fehérjékből állnak.

Nincs egyetlen ma ismert krónikus betegség sem, aminek kezelésében ne lenne hasznos egy megfelelően adagolt és helyesen összeállított esszenciális aminosav termék. Sőt számos mozgásszervi, emésztőrendszeri, szív-és érrendszeri és vérképzőszervi betegségek egyik oka az aminosavak valamilyen mértékű hiánya az étrendből éveken , vagy évtizedeken át.

Ezeknek a hiányoknak a hatása halmozódik fel, majd összegzőik valamilyen „divatos” tünetegyüttesben, amelyre aztán egy életen át lehet gyógyszert szedni.

Arról, hogy mik a jók és mik a rossz fehérjék és hogy az aminosavak hiánya egészségromlást okoz, a túl sok pedig később okozza ugyanazt és hogy mi az optimális ( nem, nem az ajánlott, hanem az optimális) aminosav bebevitel-, a Kollagénről szóló videomban beszélek majd. És hogy miért beszélek ott is az aminosavakról? Nos, kitalálod?

Hát persze! A kollagén is aminosavakból épül fel.

„Mert nem minden fehérje kollagén, de minden kollagén fehérje”

Nézd meg a videót itt:

A liveGood Organikus Esszenciális Komplexet megvásárolhatod  itt:  https://www.shoplivegood.com/gyogyitotaplalkozas

Érdemesebb termelői áron vásárolni. Ezzel kapcsolatban keress meg és tájékoztatlak.

Regisztrálj be ingyenesen és nézz körűl addig is: https://www.LiveGoodTour.com/gyogyitotaplalkozas

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük