Jellemzője
A gránátalmában levő rengeteg mag teszi a gyümölcsöt egyedivé. A piros magok mint apró drágakövek ülnek csoportosan a belsejében.
A gránátalmáról azt tartják, hogy késlelteti az öregedést, megakadályozza az érelmeszesedést.
Mi van benne?
⇒Antocianinok
Mivel megakadályozzák a szabad gyökök káros hatását, ezek a festékanyagok védenek a rákos megbetegedések, valamint a szív-és érrendszeri betegségek ellen. Kimutatták, hogy erősítik a hajszálereket, és így hatásosak az aranyér és tágult visszerek ellen is. A gránátalma kétszer olyan hatékony antioxidáns mint a vörösbor vagy a zöld tea, ami főként a benne levő antocianinoknak köszönhető.
⇒Élelmi rostok
A gránátalma oldható és nem oldható rostjai enyhíti a székrekedést, csillapítja az éhséget, és csökkenti a koleszterinszintet.
⇒Ellágsav
A gránátalmában levő nagy mennyiségű ellágsav más antioxidánsokkal együtt, védi a szervezetet a környezetben található méreganyagok ellen.
⇒Kálium
Mivel csökkenti a vérnyomást, a káliumban gazdag élelmiszerek hozzájárulnak az szív-és érrendszeri betegségek, valamint a stroke alacsonyabb kockázatához. A vesekő ellen is védenek.
⇒Katechinek
Antibakteriális anyag. Sejteket védi a szabad gyökök ellen, így csökkenti a rákos megbetegedések, és a szív-és érrendszeri, valamint a gyulladásos betegségek kockázatát.
⇒Mangán
Ebből az egészséges fogakhoz és csontokhoz nélkülözhetetlen ásványi anyagból bőven találhatunk a gránátalmában.