Forrásai:
Zöld levelű főzelékfélék, lucerna, tengeri hinár, joghurt, tojás sárgája, halmájolajok, szójaolaj, szilva, kivi, avokádó, feketeribizli, gránátalma, aszalt vagy szárított füge, mogyoró, fenyőmag, dió. Marhamáj, sertéskaraj, csirkehús, kacsamáj, szalonna, sertésmáj, kacsamell, csirkemáj.

K2-vitamin megtalálható:

A bakteriális erjesztéssel készült ételekben találunk, pl: savanyú káposzta, érlelt kéksajtok, kefír, túró.
Egy japán ősi szójaétel, a natto igen magas K2-vitaminban (100 gramm natto-ban 1000 mg). Ez a kissé gusztustalan, nyúlós nyálkás erjesztett szójabab a japán gasztronómiában igen kedvelt, európai szemmel kicsit bizarr, de a bátrabbak próbálkozhatnak vele.

Kisebb mennyiségben a tojássárgája és a vaj (a jó minőségű, bio / házi vajakban a legmagasabb) is tartalmaz K2-vitamint. Továbbá a tonhal, a makréla és a szardínia fogyasztók is elegendő K2-t visznek be a szervezetükbe.

Hatásai:
Háromféle K-vitami ismerünk.

A K1 és a K2 -vitamint a bélbaktériumok állítják elő , a K3–vitamin szintetikus termék.

Elősegíti a megfelelő véralvadást, mivel nélkülözhetetlen a protrombin képződéshez.

Gyakori a orrvérzés esetén is érdemes növelni a K-vitamin bevitelét, lehetőleg természetes forrásból.

 

Hiánya következtében kialakulhat:

Vastagbélgyulladás (colitis) . Zsíros széklet, hasmenések, anyagcserezavarral járó idült táplálkozási hiánybetegség. (coeliakia, spue) K-vitamin hiány idősebb korban akár csontritkuláshoz is vezethet.

Mire jó?
Segít megakadályozni a belső vérzéseket, mérsékli a menzesz alkalmával előforduló túlzott vérveszteséget.

Jó tudni
Zsírban oldódik,de nem raktározódik hosszú ideig a szervezetben.

A K-vitamin szükséges mennyiség felét K1-vitamin formájában táplálékkal visszük be a szervezetbe.

Egyoldalú táplálkozás esetén K-vitamin hiány léphet fel.

K-vitamin hiány tünetei lehet nagyfokú hasmenés.

Aki vérhígító hatású gyógyszert szed, ne feledje, hogy K-vitamin gátolhatja a gyógyszer hatását, és ugyanez a hatás felléphet akkor is, ha valaki sok olyan élelmiszert fogyaszt, amely dús K-vitaminban.

Nagy mennyiségű A-vitamin gátolja a K-vitamin felszívódását.
E-vitamin szedés esetében tanácsos nem egyszerre bevenni őket, hanem néhány órát várni kell, hogy az ellentétes hatások érvényesüljenek, mivel az E-vitaminnak enyhe véralvadás gátló hatása van.

Napi szükséglet

LEÍRÁS
D3 és K2 vitamin
Tudtad, hogy a D-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, amelyre szervezetünknek szüksége van az egészséges immunrendszer fenntartásához?

Azt is tudtad, hogy több embernek van D-vitamin-hiánya, mint BÁRMELYIK más vitaminból a bolygón?

Annak ellenére, hogy testünk a napfény hatására D-vitamint termel, a legtöbb ember napi rendszerességgel nem jut elegendő napfényhez ahhoz, hogy fenntartsa az egészséges D-vitamin szintjét. És mivel nagyon kevés élelmiszer tartalmaz D-vitamint, sokunknál nagyon esélyes, hogy hiány legyen.

Napi elegendő D-vitamin hiányában immunrendszerünk legyengül, csontsűrűségünk károsodik, és szervezetünk sokkal érzékenyebb a betegségekre és betegségekre.

A LiveGood 2000 egységnyi D3-mal rendelkező D3- és K2-vitaminja a bárhol elérhető legmagasabb minőségű D-vitamint biztosítja szervezetének, optimális szinten, így minden adagból a legtöbbet hozhatja ki.

A K2-vitaminnal tudományosan összeállított termék nemcsak a D-vitamin működését támogatja, hanem segíti a kalcium eljutását a csontokhoz az egészséges csontsűrűség megőrzése, valamint az egészséges vér- és szívműködés fenntartásához.

Férfiak, nők, idősek, fiatalok, a legjobb minőségű D3- és K2-vitaminnak ezt az erőteljes kombinációját MINDENKINEK MINDEN NAP szednie kell, hogy egészséges legyen és egészséges maradjon!

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük