A kendermag optimális forrása a zsírsavaknak, beleértve az omega 3-6-9-et és a létfontosságú ásványi anyagokat is.
A kendermag két fő fehérjéje az edesztin és az albumin.
Ezek a kiváló minőségű tároló fehérjék könnyen emészthetőek és táplálkozási szempontból jelentős mennyiségű aminosavat tartalmaznak.
A kenderfehérje por az egyik legnépszerűbb protein fajta, amelyet préselt kendermag finom porrá őrlésével készítenek. Enyhén diós, nem túl erős íze miatt rengetegen kedvelik, akik vegán fehérjekiegészítést keresnek étrendjük teljessé tételéhez.
A kendermagprotein teljes értékű vegán fehérje:
A kender kiváló minőségű vegán fehérje, amely mind a kilenc esszenciális aminosavat, valamint rostot, egészséges zsírokat és ásványi anyagokat tartalmaz.
A kender egy teljes értékű fehérje, amely mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, amelyeket az étkezéssel kell bevinnünk.
A kenderfehérje aminosavprofilja hasonló a tojásfehérjéhez és a szójához, amelyek egyaránt kiváló minőségű fehérjeforrások.
Azok számára, akik a kevésbé feldolgozott fehérjeforrásokat részesítik előnyben, a kenderfehérje jó választás.
Könnyen emészthető:
A kutatások azt mutatják, hogy az őrölt kendermagban található fehérjék 91–98% -a emészthető.
Nézd meg itt: (https://www.healthline.com/nutrition/hemp-protein-powder#digestion)
Ez azt jelenti, hogy a szervezet a kenderfehérjeporban található aminosavak szinte mindegyikét felhasználjuk fontos testi funkciókhoz, például regeneráláshoz és izomépítéshez.
A kutatások szerint a kender könnyen emészthető, mert tartalmaz edestint (ez egy biológiailag aktív fehérje) és albumint, amelyeket a szervezet gyorsan le tud bontani és felhasználni.
Kutatások kimutatták, hogy a hőfeldolgozás körülbelül 10%-kal csökkentheti a kenderfehérje emészthetőségét, ezért a fermentált kendermagfehérje ideális választás a Live Good Proteinben.